آزمون YÖS ترکیه
آزمون YOS ترکیه امتحان ورودی متقاضیان بینالمللی و غیر بومی در دانشگاههای ترکیه است. کلمه YOS در آزمون یوس مخفف عبارات Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı میباشد که به معنای آزمون دانشجویان اتباع خارجی است. اکثر دانشگاههای دولتی و خصوصی ترکیه از طریق این آزمون اقدام به پذیرش دانشجویان خارجی میکنند. هر دانشگاه ترکیه به صورت اختصاصی این آزمون را برگزار میکند و هوش، ریاضی و منطق متقاضیان را به چالش میکشد. دانشگاهها هر ساله ظرفیتی برای پذیرش از طریق آزمون YOS مشخص میکنند. دانشجو باید در رشتهای که قصد تحصیل در ترکیه را دارد حد نصاب نمره قبولی را کسب کند. کسانی که نمره بالایی در این آزمون کسب میکنند می توانند برای بورسیه دانشگاه هم درخواست بدهند.
با شرکت در آزمون YOS شما می توانید در تمامی رشته هایی که در دانشگاههای ترکیه تدریس می شوند (به جز رشته خلبانی) تحصیل نمایید. از رشته هایی که متقاضیان ایرانی بیشتر درخواست میکنند می توان به: پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، فیزیوتراپی، مامایی، پرستاری و … اشاره کرد. برای قبولی در رشته خلبانی ترکیه یا باید شهروند ترکیه باشید و یا به جای دانشگاه در مدرسه های خلبانی ثبت نام کنید. بعد از کسب نمره قبولی در آزمون یوس هر دانشگاهی شما می توانید در همان دانشگاه و دانشگاههایی که نمره آزمون yos ترکیه شما را می پذیرند انتخاب رشته کنید
برای شرکت در آزمون YOS فقط میتوانید مداد نرم، پاک کن و آب معدنی به همراه داشته باشید. کشور ترکیه به شدت بر روی تقلب حساس میباشد و کسانی که در آزمون یوس اقدام به هرگونه تقلب نمایند، علاوه بر حذف از آزمون شخص به موسسه YOK ترکیه معرفی خواهد شد. در آینده نیز نمی تواند در هیچ یک از آزمون های بینالمللی ترکیه شرکت نموده و یا در دانشگاههای ترکیه تحصیل نماید. در حالت کلی به موارد زیر دقت نمایید.
کاملا متفاوت است. برای اطلاع از زمان آزمون یوس 2022 دانشگاه های ترکیه به لیست زیر نگاه کنید. هزینه ثبت نام آزمون یوس 2021 در اکثر دانشگاه ها 300 تا 400 لیر ترکیه می باشد. هزینه ثبت نام در دانشگاه های خصوصی نسبتا کمتر از دانشگاه های دولتی می باشد
حداقل نمره قبولی در آزمون یوس 50 میباشد و متقاضیانی که نتوانند این نمره را کسب نمایند قادر به انتخاب رشته نخواهند بود؛ اما بیشتر متقاضیان رشته هایی مانند پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی و … را می خواهند، حداقل نمره برای قبولی در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی 90 میباشد؛ اما در حالت کلی نمره قبولی بسیار به دانشگاه مقصدی که انتخاب می کنید بستگی دارد. برای مثال در دانشگاههایی مانند استانبول، آنکارا، آک دنیز و برخی دانشگاههای دیگر تعداد افرادی که نمره 100 را کسب میکنند زیاد هستند و دانشگاه نمره دبیرستان و مدارک دیگر را نیز برای پذیرش مد نظر قرار می دهد.